OKUYAN ÖĞRETMEN PROJESİ

Öğretmenlerin ihtiyaç duyduğu ve okuması gerekli kitapları belirleyip bir liste yaptık. Okulumuz öğretmenler odasında bu kitapları içeren bir öğretmenler kitaplığı oluşturduk.

Okuma günümüz hayatın vazgeçilmez parçası olduğu gibi mesleki faaliyetlerinde temel uğraşlarından biridir. Günümüzde başarılı olmak için mesleki faaliyetlerde eskisinden daha çok okumaya ihtiyaç duyulmaktadır.

Okumanın bir bireyin zihinsel gelişimine katkıda bulunarak anlama kabiliyetinin gelişmesinde yardımcı olma, bireyin eleştiri yapma, sentez yapma, dil becerilerinin gelişmesini sağlama, bakış açısını genişletme, düşünme ve değerlendirme alışkanlığı kazanmasını sağlama gibi kazandırdıkları düşünüldüğünde öğretmenlerin okumalarının artırılması insan yetiştirme sistemimize önemli katkı sağlayacaktır.

Bu gerçeği bilen Taşpınar Şehit Ümit Paydaş İlkokulu eğitimcileri olarak, öğretmenlerin ihtiyaç duyduğu ve okuması gerekli kitapları belirleyip bir liste yaptık. Okulumuz öğretmenler odasında bu kitapları içeren bir öğretmenler kitaplığı oluşturduk.

Oluşturduğumuz bu kitaplıktan her hafta bir kitap alıp okuyoruz ve okuduğumuz kitapları öğle arasında öğretmen arkadaşlar bir araya gelerek değerlendiriyoruz. Böylece arkadaşlarımızın gözüyle de kitapları incelediğimizden bir kitaptan azami fayda sağlıyoruz.