Taşpınar Şehit Ümit Paydaş İlkokulu Başkanını Seçti

Öğrencilerimizde yerleşik bir demokrasi kültürünün oluşturulması hoşgörü ve çoğunluk bilincinin geliştirilmesi, kendi kültürünü özümsemiş, milli ve manevi değerlere bağlı evrensel değerleri benimseyen nesillerin yetiştirilmesi, öğrencilere seçme seçilme ve oy kullanma kültürünün kazandırılması katılımcı olma, iletişim kurabilme ve kamuoyu becerilerinin kazandırılması amacıyla okulumuzda meclis başkanlığı seçimi yapıldı.

Demokrasi eğitimi ve okul meclisleri yönergesi kapsamında 2015 – 2016 Eğitim Öğretim sezonu okul öğrenci meclisi başkanlığı seçimi bu yıl da Taşpınar Şehit Ümit Paydaş İlkokulunda tatlı bir rekabete dönüştü. Okul öğrenci meclis başkanı olabilmek için adaylar arkadaşlarına projelerini anlattı. Adaylar kendilerine tanınan süre içerisinde sınıflarda yaptıkları tanıtım faaliyetleri ile reklam çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürdü.  Adaylar okulumuzun çok amaçlı salonunda seçmenlerine birer miting yaparak kendilerine oy istediler. Genel ve yerel seçimleri aratmayan okul öğrenci meclisi başkanlığı seçiminde pusulalar ve seçmen listeleri basıldı. Aday altı öğrencinin ismi yazılı olan ortak pusulalara seçmen öğrenciler kimi başkan görmek istiyorsa o ismin altını işaretleyerek demokratik tercihini kullanmış oldu.

Seçimler gizli oy ve açık sayım esasına göre gerçekleştirildi. Tüm okulumuz öğrencilerinin sandık başına geçtiği seçimlerde minik anasınıf ve 1. sınıf öğrencilerimizde oy kullanma heyecanını ilk kez yaşadı. Tüm seçim çalışmaları okulumuz öğretmenleri Behzat YALÇIN ve Ramazan KOYUNCU rehberliğinde görevli öğrenciler tarafından gerçekleştirildi. Bu etkinlikle gerçeği aratmayacak seçim düzeni kurarak öğrencilerimize oy kullanma bilinci benimsetildi.

Taşpınar Şehit Ümit Paydaş İlkokulu Öğrenci Meclis Başkanlığı seçimleri için sandığa giden öğrenciler ise okul meclis başkanında aramış olduğu özelliklere göre oy verdiklerini söylediler.

Öğrencilerin oy kullanma işlemlerinin ardından yapılan sayımda 4/A sınıfı öğrencilerinden Dilber Sube BİNGÖL okul meclis başkanlığına, 3/A sınıfı öğrencilerinden Elmas VURGUN okul meclis başkan yardımcılığına seçilmiş oldu.

Seçilen Okul Meclis Başkanını ve üyelerini kutluyor, demokratik bir ortamda gerçekleşen seçimlere katılan öğrencilerimize de başarılar diliyoruz.

seçimseçimseçimseçimseçimseçimseçimseçimseçim